Heeft u zin in een rustige vakantie in een natuurrijk gebied in het mooie Tsjechië?

Camping “Kovarna” is een door een Nederlandse eigenaar opgezette camping en ligt in een zeer mooi natuurrijk gebied. Het ligt 1 km vanuit het dorp Červená Řečice. U bevindt zich in een klein dal waar u prachtig in de bossen kunt lopen maar ook langs het riviertje de trnavka, het lijkt of u in een andere wereld bent gekomen een wereld van rust, natuur en ruimte. Het afvalwater zuiveren we zelf doormiddel van een biologische waterzuivering. Dit houdt wel in dat een chemisch toilet alleen geloosd kan worden als er biologisch afbreekbaren chemicaliën worden gebruikt.

Een goed en goedkoop alternatief is om een borrelglaasje azijn en een scheutje afwasmiddel te gebruiken op een tank van 15 liter. U bevindt zich in een mooi natuurgebied maar 1 km verder is er al een kleine supermarkt met de eerste benodigdheden. Ook bent u na 9 km al in Pelhřimov waar meerdere grote supermarkten zijn zoals de Lidl, Kaufland en de Billa. Deze zijn zelfs 7 dagen in de week open. Ook kunt u hier Pinautomaten en tankstations vinden.

Wat heeft de camping te bieden?

Camping Kovarna biedt ruim 39 plaatsen voorzien van elektra ( 6 A) op een terrein van 4 ha. De plaatsen zijn ruim en U houdt altijd vrij uitzicht op ofwel het zwembad of de beneden liggende rivier. Het zwembad is 12 x 6 en daarbij is er nog een klein kleuterbadje. Bovendien is er voor kinderen zeer veel ruimte om te spelen en is er de mogelijkheid om te tafeltennissen op de trampoline of om in het speeltuintje te spelen. Er is geen animatieteam maar op de vele gezellige avonden bij het kampvuur of bij de bar ontstaan er vaak allerlei leuke initiatieven die door ons zover we kunnen ondersteund worden.

Op het terras is er een ijsje te verkrijgen, een heerlijk koud Tsjechisch tapbiertje of een ander drankje. Rondom de bar en terras kunt u gebruik maken van de WIFI. Als het slecht weer is hebben we een kantine, een grote ruimte die ook vaak gebruikt wordt bij het bv spontaan organiseren van een bonte avond. En natuurlijk is er gezorgd voor goed en schoon sanitair, en is er een afwasgelegenheid. Tevens kan er voor de was worden gezorgd. En dan hebben wij een prachtig vrij gelegen chalet, voorzien van 2 slaapkamers een keuken en badkamer en vanuit de knusse woonkamer met aangrenzend overdekt terras heeft u een prachtig uitzicht over de rivier. Er is een houtkachel zodat ook op wat minder mooie dagen het lekker warm gestookt kan worden. Het chalet wordt verhuurd in het hoogseizoen van zaterdag tot zaterdag, in voorseizoenen last minute is een andere aankomst en vertrekdatum mogelijk in overleg. Binnen Roken en Huisdieren zijn niet toegestaan.

Mogelijkheden in de omgevingU loopt vanaf de camping zo de bossen in en er zijn vanaf de camping mogelijkheden om uitgezette wandelroutes te bewandelen en ook per mountainbike of fiets heeft u volop de gelegenheid de prachtige omgeving te ontdekken.

Op 4 km afstand vindt u het meer van Želiv wat uitstekende mogelijkheden biedt voor zonnen, zwemmen, surfen, roeien, wandelen etc. Ook wat betreft cultuur heeft Tsjechië veel te bieden u kunt natuurlijk Praag bezoeken dat 100 km van de camping ligt en wat per auto ( via de snelweg) of bus goed te bereiken is.

Maar er is veel meer. Zo is er 6 km verder het prachtige klooster in Želiv en 9 km van onze camping ligt de 13de eeuwse stad Pelhřimov wat zeker een bezoekje waard is.

En natuurlijk de Unesco stad Telč, het romantische kasteel Cervená Lothá of het kasteel in Kamen, kortom te veel om op te noemen. Op de receptie kunnen we u nog meer informatie geven van de mogelijkheden in de buurt.

Welkom

Wij, Martin en Mascha van der Schuit en onze kinderen Xana, Cheran en Syena wonen al geruime tijd in Tsjechië en genieten van de rust en de natuur, we zijn het overvolle Nederland ontvlucht. 

In 2004 hebben we nadat we eerst een keramiek fabriek gehad hebben het roer omgegooid en hebben we een oud kinderkamp aan de trnavka gekocht. Na bergen werk hebben we in 2005 ons eerste seizoen gedraaid. Dit is ons zeer goed bevallen, zodat we hopen dat we u ook kunnen laten meegenieten van onze mooie Camping Kovarna.